Burgemeester opent kruidenierswinkel in Sint-Lenaartshof

Op 5 april 2021

Vrijdag opende onze burgemeester Sven Deckers een nieuwe kruidenierswinkel in Sint-Lenaarts.

De voormalige uitbaatster van broodjeszaak Ma Belle op de Hoogstraatsebaan in Sint-Lenaarts start met een kruidenierswinkel aan het Sint-Lenaartshof vlak aan het Kempisch Kanaal. De winkel is niet alleen toegankelijk voor bewoners van het woonzorgcentrum, maar ook voor buren, passanten, fietsers en wandelaars op het jaagpad. Kortom iedereen is welkom. Uitbaatster Sandra Diels zorgt voor veel lekkers. Het zal een ontmoetingsplaats zijn voor velen. Prachtig initiatief en een mooie samenwerking. 

Hieronder het woordje van onze burgemeester. 

Best mensen allemaal,

Beste Luc,

Beste Dirk en Sandra in het bijzonder,

Als burgemeester heb ik meermaals het genoegen om nieuwe initiatieven feestelijk te mogen openen. Mede door het Coronavirus is mijn agenda voor openingen zoals de deze minder druk dan een dik jaar geleden. Ik was dan ook blij en vereerd jullie uitnodiging te mogen ontvangen om mee het startschot te geven voor deze nieuwe zaak.

Ik herinner me nog goed dat ik op donderdag 25 februari een artikel van Elke Lammens in GVA las dat er in het Sint-Lenaartshof een kruidenierswinkel ging komen. Ik moest toch even goed kijken. Maar toen ik wat verder las en zag hoe dit idee tot stand gekomen is, vind ik dit hartverwarmend en zeer ondernemend. Dirk Van Troyen die bij Sandra op de Hoogstraatsebaan zijn broodjes altijd ging halen, zag een mooie opportuniteit. Wat zou je anders verwachten van een sales manager. Dirk nodigt Sandra uit en legt zijn idee uit om een buurtwinkel in één van de nog leegstaande assistentiewoningen te maken. Op zich logisch, maar je moet er maar aan denken. Sandra die met haar ervaring, kennis en kunde en bestaande klanten daar wel brood in ziet, springt mee op de trein. En vandaag staan we hier met zijn allen in onze nieuwe kruidenierswinkel.

Een winkel is van oudsher een plaats waar mensen elkaar ontmoeten en samen komen. Laat je geest even afdwalen naar die kleine dorpjes in Frankrijk. Daar waar iedereen de tijd neemt om gezellig een babbeltje te doen met elkaar. Een praatje over het weer, een klant die zijn verhaal eens even kan doen en ook de laatste nieuwtjes worden hier gedeeld.  Het zorgt voor verbondenheid, voor vriendschap, voor een luisterend oor. Het brengt mensen bij elkaar en breekt de eenzaamheid.

Deze locatie lijkt mij hiervoor dan ook de perfecte plaats om mensen te verbinden. Bewoners en bezoekers van het Sint Lenaartshof, zullen hier kunnen genieten van verse producten, lekkere broodjes en alles wat een kruidenierszaak te bieden heeft. Van een bevriende triatleet hier uit Brecht, weet ik dat Sandra overheerlijke salades maakt.  De mensen uit de buurt, wandelaars, fietsers die zonder drinken of eten vallen en andere passanten zullen straks blij zijn dat ze hier eens even kunnen stoppen.

Als burgemeester en als zelfstandig ondernemer vind ik dit, vanuit de grond van mijn hart, een prachtig initiatief. En ik ben er dan ook van overtuigd dat dit mooie project zeker zal lukken. Ik wens jullie van harte heel veel succes toe en een vlotte start.

Proficiat !!!

http://www.gva.be/cnt/dmf20210402_96201409

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is