N-VA Brecht wil meer logistieke ondersteuning voor de lokale verenigingen

Op 21 april 2018
touw trekken

Vandaag vindt in de Mortelstraat een 'sportieve' actie plaats. Vijf touwtrekkers proberen in een zo kort mogelijke tijd een wagen beladen met 225 meter aan dranghekken te trekken over een afstand van 100 meter voort te trekken.

Achter deze ludieke actie zit echter een niet te onderschatten boodschap: Op deze manier wordt het sleurwerk dat verbonden is aan het ontlenen van grotere en zware materialen bij de gemeente vooe gebruik bij evenementen aangekaart. Wanneer je deze wil ontlenen bij de gemeente ben je momenteel op jezelf aangewezen om alles ter plekke te krijgen. En dat is voor veel verenigingen vaak een probleem omdat het hen ontbreekt aan mankracht of vervoer.

 

Binnenkort komt N-VA Brecht naar buiten met haar programma voor de nakende verkiezingen en daarin is veel aandacht voor het verenigingsleven. We ijveren dan ook voor een uitleendienst die niet enkel materialen maar ook de logistieke ondersteuning biedt naar de verenigingen toe. Om op deze manier een extra schouder onder het zo belangrijke verenigingsleven te zetten. Want het zijn tenslotte deze verenigingen die zich dag in dag uit inzetten om onze gemeente bruisend te houden. En daar moet de gemeente dringend een tandje bijsteken!

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is