N-VA vraagt alternatief busvervoer tijdens wegenwerken

Op 6 februari 2017
Schotensteenweg

Naar aanleiding van de werken aan Schotensteenweg die begin maart van start gaan, is er een infovergadering geweest voor de inwoners. Daarin stelt het gemeentebestuur, bij monde van de burgemeester en schepen van mobiliteit, dat De Lijn de bushaltes tijdens deze werken niet kunnen bedienen.
 

Daardoor komen vele jongeren die de bus naar school willen nemen acht maanden in de kou te staan. Niet alleen jongeren maar ook andere inwoners van de gemeente kunnen het openbaar vervoer niet meer nemen.
Daarom heeft N-VA Brecht een overleg gevraagd met de directie van De Lijn.

Wij zijn er van overtuigd dat De Lijn bij grote wegwerkzaamheden steeds bereid is om te onderhandelen over alternatieve routes.

Via verschillende wegen hebben Eline Peeters, Kris Geysen en Sven Deckers, namens N-VA Brecht, initiatief genomen om een alternatief aan te bieden voor dit probleem.

 

N-VA Brecht stelt volgend alternatief voor:

Bij de eerste fase van de werken kan er vanuit Sint-Job een bus rijden via Andrelaan /Pierrelaan / Van de reydtlaan / Solvijnslaan / Schotensteenweg /Hoge Mereyt / Mieksebaan /Kapelstraat  en omgekeerd vanuit Brecht.
Bij de tweede fase is er een alternatief voor het busvervoer vanuit Brecht  via Andrelaan / Mieksebaan / Miksebaan /Sint-jobsesteenweg /Beukenlei en ook omgekeerd naar Brecht
Dit voorstel leggen wij ter bespreking voor maar ook voor andere voorstellen willen wij ons open stellen en verder bespreken.


Wij zijn ons er zeker van bewust dat een omleiding bij wegenwerken een kleine hinder zal geven voor de inwoners van de voornoemde straten of andere trajecten. Doch zijn wij er van overtuigd dat we met deze of andere oplossingen  goede en tijdelijke oplossingen voorleggen waar we niemand van de inwoners in de kou willen laten staan.

 

N-VA Brecht hoopt op een spoedig antwoord van De Lijn en van het gemeentebestuur.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is