Speelstad eist 1 miljoen euro voor misgelopen concessie De Merel

Op 15 november 2014

De gemeente Brecht is door Speelstad gedagvaard met een claim van een miljoen euro. Speelstad was kandidaat om op domein De Merel een binnen- en buitenspeeltuin te bouwen en uit te baten, maar viel naast de boot. Vooral oppositiepartij N-VA stelde zich daar donderdag vragen bij op de gemeenteraad.

Op 12 mei van dit jaar besliste de gunningscommissie van de gemeente Brecht om de bouw en exploitatie van een binnen- en buitenspeeltuin op De Merel te gunnen aan kandidaat Volders-Tombeur en niet aan Speelstad uit Wechelderzande die zich ook kandidaat had gesteld.

"Via haar raadsman heeft Speelstad het gemeentebestuur op 19 mei meteen gewezen op deze fout. Die heeft deze foutieve berekening erkend en rechtgezet, maar heeft nagelaten om de puntentoekenning daaraan aan te passen, waardoor de gunning bij Volders-Tombeur bleef", legde N-VA fractieleidster Joziena Slegers de situatie uit op de gemeenteraad.

Op 3 oktober liep er daarom een dagvaarding met schadevergoeding van 1 miljoen euro van Speelstad binnen bij het gemeentebestuur."Toch eerst duidelijk stellen dat deze claim niet betekent dat we een fout hebben gemaakt. We zijn nog steeds overtuigd van de rechtsgeldigheid van de beslissing", reageerde  schepen van Ruimtelijke Ordening Daan De Veuster (CD&V) .  "Nadat we uitvoerig juridisch advies hadden ingewonnen hebben we op 27 oktober toch beslist om de gunning voor de speeltuin weer in te trekken. We willen maximale rechtszekerheid bekomen en de gemeente niet storten in een financieel risico."

Volgens burgemeester Luc Aerts (CD&V) die ook in de gunningscommissie zetelde, gaat de discussie over de gunningscriteria.  De gemeente heeft op 27 oktober meteen een nieuwe gunningsprocedure opgestart. "Ik hoop dat we tegen februari-maart een nieuwe toewijzing kunnen doen." Of Speelstad zich dan terug kandidaat stelt, is nog niet zeker.

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is