Brecht krijgt 435.000 euro voor de realisatie van noodwoningen

Op 11 december 2020, over deze onderwerpen: Bestuur, OCMW-raad
Matthias Diependale

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Wonen, kent aan 73 projectvoorstellen een totaal van 11.026.338,72 € euro aan subsidies toe voor de realisatie van noodwoningen, waarvan 435.000 euro voor Brecht. Via deze cofinanciering worden lokale besturen ondersteund bij de herhuisvesting van gezinnen en alleenstaanden die bijvoorbeeld door een ongeschikt- en/of onbewoonbaarverklaring of een uithuiszetting hun woning dienen te verlaten.

In juni 2020 werd een eerste projectoproep voor noodwoningen in Vlaanderen gelanceerd. Deze projectoproep diende om het bouwen, kopen, renoveren en inrichten van (al dan niet bestaande en/of verplaatsbare) noodwoningen te stimuleren.

N-VA burgemeester Sven Deckers aarzelde niet en diende meteen een subsidiedossier in voor de bouw van nieuwe noodwoningen in de Gasthuisstraat te Brecht. De huidige noodwoningen zijn namelijk volledig uitgeleefd en dringend toe aan vervanging.

Vandaag maakt Vlaams minister Matthias Diependaele bekend dat het subsidiedossier van Brecht weerhouden werd en dat het Vlaamse Gewest 50% van de kosten voor zijn rekening zal nemen.

De bouw van nieuwe noodwoningen was sowieso voorzien in het meerjarenplan, maar het is een mooie verwezenlijking dat we de helft van de kosten zullen terugbetaald krijgen”, aldus een verheugde Sven Deckers.

Een noodwoning biedt een tijdelijke woonoplossing als antwoord op een plotse of urgente materiële woonbehoefte. Het verblijf is beperkt in duur en gericht op doorstroming naar een duurzame woonoplossing.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is