Eline Peeters opent nieuwe fietsstraten in Sint-Job-in-'t-Goor

Op 24 april 2021

Onze schepen van Mobiliteit Eline Peeters heeft met grote trots maar liefst 5 (!) fietsstraten ingehuldigd in Sint-Job-in-'t-Goor.

Verkeer ligt Eline nauw aan het hart. "Daarvoor doe je aan politiek. Om zaken te realiseren en om stenen te verleggen", vertelt onze enthousiaste schepen Eline Peeters. 

"De bewuste straten (Toekomstlaan, Kapelweg, Alfons De Clerckstraat, Edith Cavelllaan en Rode Kruislaan) bevinden zich in de directe omgeving van basisschool De Brug en vrije basisschool Maria-Middelares, en zijn er natuurlijk om de schoolgaande kinderen op een veilige manier van en naar school te laten fietsen. In een fietsstraat mogen fietsers de helft van de rijbaan innemen en mogen motorvoertuigen (wagens, motors…) hen niet inhalen. Bovendien bedraagt de maximum snelheid steeds 30 km/uur.  In februari werd de Leopoldstraat in Sint-Lenaarts als eerste fietsstraat in Brecht in gebruik genomen. Met deze 5 nieuwe in Sint-Job erbij, telt onze gemeente intussen al 6 fietsstraten", besluit Eline. 

Alweer een flinke stap in de richting van een meer verkeersveilige gemeente!

 

https://www.gva.be/cnt/dmf20210419_96440792

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is