Grot maakt plaats voor Mariakapel in Overbroek

Op 6 juni 2021

In Overbroek kreeg Onze Lieve Vrouw van Lourdes een nieuwe thuis. Burgemeester Sven Deckers nam het woord op 31 mei bij de opening van de nieuwe gedenkplaats. Hieronder staat het woordje van onze burgemeester. 

Beste mensen allemaal,

Beste aanwezigen,

Vandaag, op 31 mei 2021, voel ik me weeral vereerd dat ik hier in ‘Overbroek’ samen met jullie Onze Lieve Vrouw van Lourdes een nieuwe thuis mag geven. Het is als burgemeester een voorrecht om zulke zaken vanop de eerste rij mee te mogen beleven. Een wereld die heel snel verandert, elke dag opnieuw. Mensen die initiatieven nemen, die nieuwe dingen maken of creatief iets op poten zetten. Als burgemeester is het verrijkend en geeft het energie om van die veranderingen getuige te mogen zijn vanop de eerste rij. En hier is het niet anders.

De grot van Overbroek is niet meer. Een plaats waar velen hebben gebeden of een moment van rust hebben gevonden. Een plaats waar ieder kind dat opgegroeid is in deze gemeenschap met de klas wel eens naar toe is geweest. Een plaats van troost waar je met iemand die je hier zag toch wel een babbeltje kon maken. Een plek waar zeker sommigen onder de aanwezigen tijdens een bal een rustig plaatsje vonden om hun lief een eerste kus te geven onder het goedkeurend oog van ons Lieve Vrouwke. Kortom een echte ontmoetingsplaats die zorgde voor warmte tussen mensen van onze gemeenschap.

Vandaag zijn we samen om deze plaats die in een nieuwe kleedje werd gestoken, plechtig te openen. Ons Lieve Vrouwke heeft terug een mooie plaats in deze nieuwe kapel. Ze kan terug pronken in deze mooie nieuwe omgeving. Overbroek mag trots zijn en ik ben er zeker van dat velen haar opnieuw in haar armen sluiten nu ze terug is.

Een welgemeende dankjewel aan allen die hieraan mee gewerkt hebben en een dikke proficiat voor het prachtige resultaat namens mezelf en het gemeentebestuur van Brecht.

Dankjewel en het ga jullie goed !!!Beste mensen allemaal,

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is